V rámci výchovy vnímáme jako podstatné věnovat se společně s dětmi otázce zdravého stravování. Mluvíme s nimi o tom, kde a jak plodiny a suroviny vznikají, jak se s nimi zachází, pravidelně zařazujeme do programu aktivity, kdy si děti za pomoci pedagoga chystají svačinu, ozdobí si jí, učí se namazat chleba nebo si jej rovnou upečeme. Během roku pozorujeme na zahradě záhonek, kde pěstujeme čerstvé bylinky, rajčata, hrášek, jahody aj.
Dopolední i odpolední svačina se skládá ze dvou chodů – ovocného/zeleninového talíře a svačinového pokrmu (různé kaše, jogurty, müsli, různé druhy pečiva s pomazánkami). Se sestavováním zdravého jídelníčku a jeho pravidelnou obměnou nám pomáhá naše foodmentorka Mgr. Lenka Rojíková, DiS. – alias Paní Dýně.
Mgr. Lenka Rojíková, DiS
„Frau Kürbis“ – „paní Dýně“„Chtěla bych Vám ukázat, že zdravá výživa může být pestrá, chutná a vyvážená. Chtěla bych Vám to ulehčit, proto s Vámi sdílím své dlouholeté zkušenosti a praktické rady, které jsem na své profesní cestě získala.“
Obědy odebíráme z Bistra U Lidušky, které vaří z regionálních potravin.
Bistro U Lidušky
Iveta Churavá“Nabízíme zdravé potraviny, podporujeme rodinné farmáře a lokální výrobce. Prodáváme kvalitní české výrobky – pečivo, mléčné výrobky, maso, ryby, uzeniny, mošty, vína, výrobky pro alergiky … U nás nakoupíte vše pro celou rodinu.”
Dietním stravovacím návykům u dětí jsme schopni vyjít vstříc. Vše záleží na naší individuální domluvě.